Historian om rafoto

Jag, Richard Andersson, startade Rafoto 2007. Fotografi har alltid varit ett stort intresse för mig och har haft en naturlig plats av mitt liv. Redan på mellanstadiet fick jag min första digitala kamera av en kompis till min pappa. Kameran var stor som en tegelsten med 3,5″ disketter som lagringsmedia. Efter gymnasiet väntade fotostudier, jobb som fotoassistent och till slut mitt alldeles egna företag. Vid uppstarten av Rafoto insåg jag att fotografi är mycket mer än att bara ta bilder – att fotografera handlar om att skapa berättelser, väcka känslor och bevara minnen för livet.

Att fotografera bröllop har varit min huvudsakliga syssla inom foto. Vid bröllopsfotograferingar (halv- och heldagspaket) är min assistent Anna Holmin med för att möjliggöra att det skapas en avslappnad och bekväm atmosfär för att med kameran kunna fånga den speciella känslan som råder. Jag brinner för att skapa minnen genom bilder och att fånga de speciella ögonblicken i människors liv. Att vara en del av bröllop och porträttfotograferingar är en ära som jag uppskattar varje gång.

Fotografi är mer än bara ett yrke för mig, det är en passion. Att få skapa bilder som berättar en unik historia och väcker känslor är något jag värdesätter djupt. Varje bröllop, porträttfotografering eller familjefotografering är unik och av den anledningen är jag lyhörd och extra vaksam på de önskemål kunden har. Rafoto är en sidoverksamhet då Richard till vardags arbetar som marknadskoordinator och Anna studerar.